0723811041 contact@ronsalprotect.ro

minimizam costuri & protejam oamenii priceputi                                      30 zile retur pentru orice produs

Ce spun clientii despre noi   
Centura Complexa AB105
1 inel D dorsal pentru ancorare 2 inele D frontale pentru ancorare 2 inele D d..
714,00RON
Centura complexa tip vesta
MATERIAL : poliester , otel , bumbac STANDARD :  EN 361 CULOARE : negru - portocaliu ..
642,60RON
Nou
Franghie din 3 toroane 15m
franghie din poliamida cu diametrul de 14 mm lungime 15 m se elibereaza CERTIFICAT DE CA..
364,14RON
Opritor de cadere cu absorbitor de energie
material : aliaj otel rezistenta > 15 KN ; EN 353-2 pentru franghie rasucita cu diametrul ..
318,92RON
Nou
Franghie rasucita poliamida 20m
MATERIAL: poliamida STANDARD : EN 696 CULOARE: alb franghie rasucita din poliamida ..
297,50RON
Nou
Franghie din 3 toroane 10m
franghie din poliamida cu diametrul de 14 mm lungime 10 m se elibereaza CERTIFICAT DE CALITAT..
292,74RON
Centura Complexa BASIC II
2 puncte de ancorare textile la piept si un punct de ancorare dorsal, inel tip D 2 inele latera..
243,95RON
Nou
Mijloc de legatura in Y cu absorbitor de energie
MATERIAL : poliester , otel STANDARD : EN 355 ( echipament individul de protectie impotriva cader..
209,44RON
Nou
Centura ECONOMY III
2 puncte de ancorare textile la piept si un punct de ancorare dorsal, inel tip D 2 inele latera..
161,84RON
Mijloc pozitionare static
MATERIAL : poliamida , otel STANDARD : EN 358 CULOARE : negru - alb franghie impletita p..
154,70RON
Nou
Franghie rasucita poliamida 10m
MATERIAL: poliamida STANDARD : EN 696 CULOARE: alb franghie rasucita din poliamida cu 2 ..
146,37RON
Mijloc de legatura cu doua carabiniere
pentru pozitionare franghie impletita din poliamida Kernmantle, diametru 12 mm catarama din o..
104,72RON
Nou
Mijloc pozitionare multitoronar
MATERIAL : poliamida STANDARD : EN 354 CULOARE : alb franghie rasucita indicator uzura..
103,53RON
Mijloc de legatura cu absorbitor de energie
MATERIAL : poliamida , poliester , otel STANDARD : EN 355  CULOARE : alb absorbitor..
90,44RON
Nou
Centura de pozitionare ECONOMY
suport lombar reglabila doua inele laterale tip D pentru pozitionare inele pentru scule m..
79,73RON
Centura COMPLEXA ECONOMY I
Punct de ancorare dorsal, inel tip D Chingi picior reglabile Marime universala; EN 361 se e..
77,35RON
Carabiniera din otel automata
inchidere automata blocare automata material : aliaj otel; rezistenta 25 kN ; EN 362 B desc..
41,65RON
Casca alpinist Drago
MATERIAL : PE HD "UV" EIP : CAT III CONFORMITATE : EN 397 CULOARE : alb casca de prot..
39,27RON
Nou

Descriere Echipament Lucrul la inaltime

Desi exista o multime de medii de munca in care riscul accidentarilor este ridicat, lucrul la inaltime are o particularitate care intensifica si mai mult riscul accidentarilor si anume insasi altitudinea. O secunda de neatentie se poate transforma intr-o tragedie, fapt pentru care purtarea unui echipament adecvat si complet reprezinta un lucru absolut indispensabil pentru muncitorii din acest mediu. Pentru siguranta in cazul muncii la inlatime se utilizeaza echipamente ce respecta in totalitate normale legale, insa acest aspect se aplica universal in cazul echipamentelor de protectie. Orice compromis in materie de calitate poate avea un impact negativ major asupra sigurantei, aspect pe care atat angajatorii, cat si angajatii trebuie sa il aiba in vedere.

 

Care sunt cei mai importanti pasi de urmat pentru o siguranta sporita la inaltime?

In orice mediu in care se lucreaza la inaltime, trebuie urmati cu strictete o serie de pasi, astfel incat munca sa se poata desfasura in conditii de siguranta. Cauza principala a accidentelor ce se produc in munca la inaltime reiese din folosirea gresita sau nefolosirea echipamentului de protectie. Pentru un grad cat mai ridicat de siguranta atunci cand se lucreaza la inaltime, este recomandat sa:

 • Se verifice in detaliu echipamentul de protectie, care trebuie intotdeauna sa fie intr-o stare cat mai buna.
 • Sa instruiasca fiecare muncitor cu privire la masurile de siguranta,

 • Sa testeze in prealabil podelele auxiliare cu o incarcatura dubla fata de cea planificata.

 • Sa fixeze picioarele scarilor in asa fel incat sa fie evitat complet riscul alunecarii sau deplasarii.

 

Ce presupune mai exact echipamentul adecvat pentru munca la inaltime?

Inainte de a oferi un raspuns la aceasta intrebare, este important sa se aiba in vedere faptul ca echipamentul adecvat pentru munca la inaltime difera in functie de mediu, spatiu si nevoile de siguranta. Mai exact, nu poate fi vorba despre un echipament de protectie universal potrivit pentru lucrul la inaltime. Cu toate acestea insa, fiecare muncitor trebuie sa poarte echipamentul individual de protectie in timpul lucrului. Echipamentul de protectie pentru lucrul la inaltime se alege in functie de tipul de activitati ce trebuie desfasurate si desigur de mediul in care acestea au loc. Spre exemplu, echipamentul de protectie contra caderii in gol de la inaltime, are ca si scop principal asigurarea unei pozitii corespunzatoare lucratorului si limitarea deplasarii acestuia in timpul muncii. Un echipament de protectie complet pentru lucrul la inaltime trebuie sa contina:

 • Casca de protectie este o parte componenta absolut esentiala a unui echipament de protectie special conceput pentru lucrul la intaltime avand in vedere ca aceasta poate oferi protectie intr-o varietate de situatii. Mai mult decat atat, este recomandat ca aceasta sa fie si foarte bine captusita, mai ales daca se lucreaza intr-un mediu rece. Casca de protectie este obligatorie si acelor muncitori care isi desfasoara activitatea la o inaltime mai mica, acolo unde riscul de accidentare este mai redus.
 • Franghiile si centurile de siguranta sunt considerate elemente de baza in echipamentul de protectie special conceput pentru lucrul la inaltime. Printre caracteristicile acestor produse, trebuie in mod obligatoriu sa se regaseasca calitatea ireprosabila, pentru ca de aici reiese si gradul de siguranta oferit. Franghiile si centurile de siguranta sunt cele care asigura lucratorului stabilitate, motiv pentru care acestea trebuie prinse intotdeauna in mod corespunzator.

 • Dispozitivele de ancorare la fel precum franghiile si centurile de siguranta, reprezinta o parte esentiala a echipamentului de protectie asigurand muncitorului protectie in timpul muncii. Daca centurile de siguranta sunt responsabile pentru siguranta si pozitionare, chinga de reglare este cea care ofera mobilitate muncitorului. Concomitent la acest capitol vom mentiona si opritoarele de cadere ce sunt montate direct pe fraghie, conectorii putand fi atat carlige, cat si carabiniere. Centurile permit si agatarea corecta a uneltelor, astfel incat sa fie mereu la indemana, fara a mai fi necesar ca muncitorul sa faca miscari suplimentare ce ii pot pune siguranta in pericol.

 • Ochelarii de protectie desi pot da impresia ca sunt niste produse optionale, in realitate acestia sunt la fel de necesari precum sunt toate celelalte parti componente ale echipamentului de protectie. Lucrul la inaltime nu exclude absolut deloc riscul ca anumite obiecte ascutite sau nu sa ajunga in zona ochilor/fetei si sa produca un accident. Prin purtarea corespunzatoare a ochelarilor de protectie, acest risc poate fi aproape in totalitate inlaturat.

 • Incaltamintea de protectie este de asemenea obligatorie in munca la inaltime. Bocancii trebuie in mod cert sa dispuna de bombeu si lamela metalica in talpa, ambele avand rolul de a proteja eficient zona picioarelor. Talpa speciala, aderenta este cea care va oferi protectie impotriva alunecarii (un veritabil cosmar pentru orice muncitor la inaltime). Mai exista totodata si incaltaminte electro-izolanta, care se foloseste doar atunci cand exista riscul electrocutarii.

 

Cand trebuie inlocuit echipamentul de protectie?

Desi nu exista un timp specific care sa ne spuna cand ar trebui inlocuite echipamentele de protectie, este totusi recomandat ca aceasta sa fie inlocuite ori de cate ori se invechesc sau au urme vizibile de uzura. Este total nerecomandat sa se utilizeze echipament de protectie uzat, in special din categoria celor de ancorare, pentru ca acestea pot ceda in orice secunda, ceea ce poate duce cu usurinta la producerea unui accident fatal.

 

Ce trebuie evitat cu orice pret in alegerea echipamentului de protectie adecvat pentru lucrul la inaltime?

 • Pe piata exista la ora actuala o gama foarte larga de echipamente de protectie special concepute pentru a oferi siguranta deplina muncitorilor ce isi desfasoara activitatea la inaltime, insa in alegerea acestora, este de dorit sa eviti cu orice pret sa:
 • Cumperi la inatamplare echipamentul de protectie, fara a analiza in detaliu factorii de risc.
 • Nu acorzi atentie calitatii produselor ce alcatuiesc echipamentul de protectie.
 • Iei pretul ca pe un unic factor de decizie.
 • Achizitionezi echipament de protectie pentru lucrul la inaltime second-hand.

 

Ce echipamente de protectie pentru munca la inaltime poti gasi la Ronsal Protect?

La Ronsal Protect facem eforturi permanente pentru a aduce mai aproape de dumneavoastra echipamente de protectie ce indepluinesc toate standardele calitative si de siguranta, la cele mai avantajoase preturi. In aceasta categorie, aveti posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte larga de centuri de siguranta, franghii, mijloace de legatura, casti de protectie sau carabiniere de la producatori de renume.